Op het werk betekent een betere gezondheid van werknemers minder stress, een betere productie en minder ziekteverzuim. Alle reden dus om gezonde voeding op het werk te stimuleren.
Vanzelfsprekend waarderen veel werknemers het wanneer hun werkgever niet alleen aandacht heeft voor hun productie en/of prestaties, maar ook voor hun gezondheid en welzijn. Zeker als er activiteiten worden georganiseerd die op aantrekkelijke wijze worden uitgevoerd.
Onderdeel van het gezondheidsbeleid
Waarom zouden bedrijven aandacht aan gezonde voeding moeten schenken? En hoe creëert men draagvlak binnen een organisatie voor het belang van gezonde voeding? Het is uiterst belangrijk dat de te organiseren voedingsactiviteiten en de inbedding hiervan in het beleid van de organisatie steunen op een breed draagvlak. Zorg ten eerste dat er een (globaal) idee bestaat van het draagvlak binnen de organisatie voor een bedrijfsvoedingsprogramma, zowel bij de werknemers en het management als bij de ondernemingsraad en kantinebeheer (of cateraar).
Daarnaast moet de uitgangssituatie bekend zijn:
- Is er een voedingsbeleid?
- Wat voor afspraken liggen er al?
- Zijn er gegevens over de voedingsgewoonten van de werknemers?
- Zijn er gegevens over de BMI van de werknemers bekend?
- Willen de werknemers iets met gezonde voeding doen en willen zij meer informatie en ondersteuning bij het kiezen van gezonde voeding?
Wil u met dit thema of breder met gezondheidsmanagement aan de slag? Maak dan vrijblijvend een afspraak via het contactformulier.
Comments are closed.